Veelgestelde vragen

 

Hoe komt een fotoreis tot stand?
Iedere fotoreis heb ik er eerst zelf gemaakt, om zo de gebieden goed te leren kennen. Op die manier wordt een uitgekiend programma gemaakt, rekening houdend met zonsopkomst of ondergang, het getij en het ritme van wilde dieren. Het doel is altijd om een fotoreis te maken die veel afwisseling biedt en waar de tijd optimaal besteedt kan worden aan fotografie. Daarbij tracht ik unieke fotoreizen aan te bieden, waar natuurbeleving, rust en respect voor de natuur voorop staan.

 

Hoe ziet een typische fotoreis eruit?
De reisdagen zullen zo beperkt mogelijk zijn, daarentegen is de tijd die we op fotolocaties doorbrengen ruim. Vaak bezoeken we locaties meerdere keren, zodat er fotografisch verdieping en creativiteit kan zijn. Elke dag wordt gekeken wat het weerbericht is, zodat we optimaal van het licht gebruik kunnen maken, maar waardoor er geen strak programma is. Het weer en het licht zijn leidend in de fotoreizen, we gaan naar de juiste plekken op de juiste momenten!

 

Hoe groot zijn de groepen?
Om iedereen individuele begeleiding te kunnen bieden, zijn de groepen nooit groter dan tien personen. Per reis verschilt de groepsgrootte: de logistiek bepaald dat. Als voorbeeld: tijdens een safari/ gamedrive zal iedereen een “raamplaats” hebben, niemand hoeft in het midden te zitten. Elke afweging die wordt gemaakt, staat op die manier in het teken van jouw fotografie.

 

Hoe doe je de fotografische begeleiding?
Ter voorbereiding van de locaties die we gaan bezoeken vertel ik altijd van te voren wat men kan verwachten. Tevens zijn er bijeenkomsten om de gemaakte foto’s te bespreken. Tijdens het fotograferen is de begeleiding altijd individueel, je werkt op je eigen niveau en je wordt begeleid naar je eigen niveau. Eén van de veel gemaakte opmerkingen is, dat op een fotoreis ( of workshop) ik er duidelijk ben voor de begeleiding en niet voor mijn eigen fotografie. Een andere veel gemaakte opmerking is: geen vraag is je teveel. En dat klopt, ik ben me er van bewust dat een fotoreis ook vakantie is, begeleiding, organisatie en plezier en gezelligheid staan altijd op hoog niveau. De belofte is dat je thuis zal komen met mooie foto’s na een heerlijke reis!

 

Is het eten altijd inbegrepen?
Het ontbijt is bij iedere reis inbegrepen. Lunch en diner zijn alleen bij die reizen inbegrepen waar voor een menu tegen vaste prijs gekozen kan worden. Bij reizen/bestemmingen waar dit niet kan, betaald iedereen wat hij of zij besteld van de kaart. Zo blijft de beurs voor de kleine eter of de kleine beurs bespaard.

 

Ik zie dat de vliegreizen niet inbegrepen zijn, waarom is dat?
Dat is omdat er letterlijk veel wegen naar Rome leiden en men vanwege de eigen woonplaatsen voorkeuren heeft voor verschillende luchthavens. Voor iedere fotoreis geef ik wel een reisadvies en kan ik natuurlijk helpen met het boeken van de vlucht.

 

Is er een reservelijst?
Jazeker, vaak zijn de reizen volgeboekt en kan je op de reservelijst komen. Dat is geheel vrijblijvend: mocht er een plek vrijkomend dan neem ik contact op.

 

Wat betekend “return rate”?
De return rate is > 85%.. Dat betekent, dat meer dan 85% procent van de deelnemers eerder een reis of workshop bij mij hebben gedaan. Hier ben ik trots op. In deze tijd waar veel mensen zich fotograaf noemen en reizen aanbieden is het vrij uniek om zoveel vaste deelnemers te hebben. Dat zegt wat!

Wat zijn de boekingsvoorwaarden?
Die staan op deze pagina: https://photo-moments.nl/files/vwnl.pdf

 

Wat is GGTO?
De afkorting GGTO staat voor Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Dit betreft een garantiefonds, bedoeld voor kleinere organisaties en is vergelijkbaar met SGR ( die is voor grotere organisaties). De GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen als de betrokken touroperator bij de GGTO is aangesloten en in financieel onvermogen zou geraken. Dat is wel zo’n veilig gevoel!
Meer informatie over de GGTO vind je op de website www.stichting-ggto.nl

 

De reizen zijn klimaatneutraal, hoe werkt dat?
Vanaf 1 januari 2019 zijn alle door mij georganiseerde fotoreizen CO2 neutraal. Hiervoor ben ik partner geworden van Trees for all en wordt de CO2 uitstoot van iedere fotoreis gecompenseerd door bomen aan te planten.
Sinds 1750 neemt de CO2 concentratie toe, dat komt voor 1/3 door de ontbossing. Ontbossing komt daarmee op de tweede plaats als oorzaak van het versterken van het broeikaseffect. Op de eerste plaats staat verbranding van fossiele brandstoffen. Voor mij een niet meer dan logische stap om de fotoreizen CO2 neutraal te gaan doen.

Trees for all valt onder het CBF keurmerk, meer informatie over deze stichting vind je op de website www.treesforall.nl

Hoe kan ik meer informatie over een reis krijgen?
Je kan me altijd mailen met je vragen: info@photo-moments.nl of mij bellen: 06-10531815. We kunnen ook ergens afspreken.

Laat gerust van je horen!