Creatieve meervoudige belichting – grafische natuurfotografie  • Houdt u van kunstzinnige natuurfotografie?

  • Heeft u zin om fotografisch eens een hele andere weg in te slaan?

  • Ontdek dan deze nieuwe vorm in natuurfotografie!


Informatie over de workshopMiddels meervoudige belichtingen gaan we allerlei soorten grafische foto’s maken door lijnen, vlakken en patronen te benadrukken. De patronen die we op die manier verkrijgen zijn vaak heel symmetrisch en grafisch. Afhankelijk van de gekozen compositie ontstaan zelfs patronen die geometrisch zijn, waar de aandacht sterk op het centrum van de vormen gericht zal zijn. Deze abstracte foto’s lijken zelfs op de mandala’s uit de Tibetaanse kunst.

Tijdens de workshop leert u welke camera instellingen geschikt zijn en leert u ook het samengevoegde beeld te beoordelen. Dat is belangrijk, want zo weet u ook hoe u moet corrigeren natuurlijk. Ook over de manier van kijken en het vinden van geschikte composities krijgt u tips. Zodat u ook binnen de workshop zelfstandig aan de slag kan en ook thuis verder kan experimenteren met deze nieuwe insteek.

De workshop vind plaats in de natuurrijke omgeving van Kootwijk. In de bossen en zandverstuivingen zijn er volop mogelijkheden voor deze leuke vorm van artistieke natuurfotografie.

De technische voorwaarden voor deze workshop is dat u een camera heeft waarmee u in het menu meerdere foto’s samen kan voegen tot één foto. Het is voor deze vorm van meervoudig belichten noodzakelijk dat het mogelijk is om minimaal vier foto’s samen te voegen, in de keuze “dark”.

Benodigheden;
- digitale spiegelreflex camera of systeem camera
- groothoek
- statief met balhoofd

Tijdsduur van de workshop: van 10.00 – 15.00 uur.

Het minimum aantal deelnemers is 5, het maximum aantal deelnemers is 8.

Nadat u zich heeft opgegeven ontvangt u meer details over de workshop.

Prijs en datum

Kootwijk: 8 november 2019, 26 januari en
18 april 2020

Prijs: € 95,-. Inclusief reader en nabespreking van twee foto's.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Foto’s door deelnemers gemaakt
Reacties
Stel hier uw vraag