Helios vintage bokeh workshop  • Vindt u macrofotografie leuk om te doen?

  • Houdt u van schilderachtige foto’s?

  • Wilt u een Helios lens?


Lees hier over de fotoworkshop Helios vintage bokeh.


Wikipedia:" Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit. Het heeft betrekking op de kwaliteit van de onscherpte en wordt geassocieerd met aangename onscherpte.

De Helios-44M 58mm F2 objectieven zijn tot 1991 gemaakt. Deze objectieven hebben een zeer kenmerkende onscherpte. De bokeh 'cirkels' zijn naar de zijkanten toe steeds meer ellipsvormig, hierdoor ontstaat het zg. "swirly" bokeh of een schilderachtige bokeh. Een typisch vintage bokeh wat een sfeervol, zacht en dromerig effect heeft. De scherpte zelf is “soft” wat bij de schilderachtige onscherpte erg mooi is. Prachtig bij macrofotografie!
Deze vaak tientallen jaren oude objectieven zijn mechanisch bedienbaar met manuele focus en een diafragma ring bediening op de lens.

Op alle DSLR's en systeemcamera's kan middels een speciale adapterring de lens geschroefd en gebruikt worden. En daarmee kan het geweldige vintage bokeh ook nu weer tot zijn recht komen!
Bij de workshop krijgt u een Helios 44 M 58 mm F2 objectief en een adapterring zodat deze lens op uw camera past. De lens is door mij getest en functioneert prima. De lens is tientallen jaren oud, ze worden niet meer nieuw gemaakt. Er is geen garantie op de lens.

Om met deze lens ook macro en close up foto’s te maken zijn tussenringen nodig. Bij de workshop krijgt u ook een setje van drie tussenringen. Deze zijn juist voor de Helios lens bedoeld en zijn aanzienlijk dunner dan de reguliere setjes. Daarmee zijn deze tussenringen veel beter geschikt om ook ruimte voor een schilderachtige achtergrond en onscherpte te hebben in de foto’s.
NB: voor alle duidelijkheid, de Helios lens, adapterring en de set tussenringen zijn dan ook voor u en mag u houden.

De workshop vangt aan met instructie omtrent de handmatige bediening van deze lens, gevolgd door praktijk. U gaat dus gelijk aan de slag met deze lens. De manier van kijken/ hoe composities te vinden is bij deze workshop gericht op het toepassen van het fraaie bokeh.

Het enige wat u nodig heeft is uw camera ( spiegelreflex of systeemcamera). Wel dient u bekend te zijn met iso, sluitertijd en diafragma.
De kleinschaligheid van de workshop garandeert een intensieve persoonlijke begeleiding.


Het minimum aantal deelnemers is vier.
Het maximum aantal deelnemers is acht.

Nadat u zich opgegeven heeft, volgen er meer details!


NB: vanwege de "registerafstand"van de spiegel t.o.v. het Helios objectief kan je deze nooit gebruiken zonder tussenring bij een Canon DSLR . Bij andere merken en spie
geloze Canons kan dat wel.


Prijs en datum

Kalmthout van 10.00 tot omstreeks 14.00 uur.

Zaterdag 13 april 2024


€189,- ,- Dit is inclusief het Helios e-boek, Helios-44M 58mm F 2.0 objectief, adapterring en een setje tussenringen. Exclusief toegang tot het arboretum.

NB: voor alle duidelijkheid, de Helios lens, adapterring en de set tussenringen zijn dus ook voor u en mag u dus houden.


Om de juiste adapterring beschikbaar te hebben, is het noodzakelijk dat u bij de inschrijving laat weten met welk merk en type camera u gaat werken.Heeft u al een Helios lens en toebehoren? Dan kost de workshop €99,-.
Neem contact op via "stel uw vraag" zodat wij dit persoonlijk kunnen bespreken en de prijs aangepast kan worden.


Reserveer nu
Over de workshops / algemene voorwaarden
Reacties
Stel hier uw vraag
Voor iedere workshop dag wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd via bomenaanplant via Trees for all.