Fotoreis Wintersafari in Yellowstone!Yellowstone in de winter is magisch. Zodra u het park in de winter binnenkomt, is het alsof u een andere wereld betreedt. De schoonheid en stilte van een met sneeuw bedekt landschap, kleurrijke heetwaterbronnen, spuitende geisers, rijp op de bomen, bizons met de vacht vol sneeuw en zwanen in water waar de stoom vanaf komt, de haast knisperende vrieskou: het is werkelijk alsof u een sprookjes wereld binnen stapt.

Ondanks de winterrust, zijn hier veel wilde dieren. Yellowstone wordt ook de Serengeti van het Noorden genoemd vanwege de grote aantallen wild. Bizons ploegen met hun zware lichaam door de sneeuw op zoek naar voedsel, met hun grote koppen duwen ze de sneeuw aan de kant en kunnen zo bij hun voedsel komen. Verschillende rivieren bevriezen niet, door de koude hangt er dan ook vaak nevel. Ook nabij de verschillende geiservelden hangt veel stoom. Met grote ballen van sneeuw en bevroren rijp op hun vachten en ademdampen zijn de bizons misschien wel op hun mooist. Edelherten gaan voor een deel in de winter het park uit, zijn ze juist wel in de lager liggende delen van Yellowstone. Ook bighorn sheep dalen in de winter af naar de valleien, waardoor de kans om die te zien juist nu op zijn groots is. Hetzelfde met wolven, alhoewel ze vrij schuw zijn, is de winter de beste tijd om ze te kunnen zien en te horen!

Fotoreis winter in Yellowstone -fotografeer dromerige winterlandschappen en bizons met bevroren rijp


Yellowstone nationaal park is het eerste en dus het oudste nationaal park ter wereld en staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Deze vulkanische 'hot spot' is bekend vanwege de bijzondere geologische verschijnselen: in Yellowstone is meer dan de helft van alle geothermische fenomenen op aarde. Het park ligt grotendeels in de staat Wyoming in de Verenigde Staten.

Het park is in de wintermaanden voor een groot deel afgesloten voor gewoon verkeer. De massa toeristen die hier zomers zijn, zijn er niet dus ook niet meer. De enige plek die wel toeristisch is, is de zg Snow lodge. Hier zullen we wel de beroemde geiser Old faithful fotograferen, maar waar andere organisaties verblijven in de drukte, zoeken wij snel weer de natuur en rust op. Het afgesloten deel van het zuiden is onder begeleiding van een gids, wel toegankelijk in zogenaamde snowcoaches. Overal waar we willen stoppen om te fotograferen, doen we. We kunnen de bus of snowcoach uit, en zo te voet onze positie bepalen voor de beste composities. Met dit voorrecht bezoeken en fotograferen we in alle rust en comfortabel een magisch winterwonderland!

Qua fotografie zal de reis zich richten op winterlandschap, details en wildfotografie. Met als doel om uitzonderlijk mooie foto's te maken!

Zwaarte van de reis: over het algemeen zullen we korte afstanden te voet af leggen. Soms is dat over de weg en soms is het door de sneeuw. In deze periode is het koud, gemiddelde temperaturen in deze periode zijn van – 5 tot aan -15. We zullen afwisselend in de verwarmde bus/snowcoach en buiten zijn, deze combinatie maakt ook een winters bezoek vrij comfortabel.

Voor wie is deze reis geschikt? Iedereen is welkom, de begeleiding is afgestemd op ieder zijn of haar persoonlijke ervaringsniveau. Ook niet fotograferende partners zijn welkom!

Lees ook het van dag tot dag programma!
Benodigheden:
Spiegelreflex of systeemcamera
Telelens met min 300 mm bereik
Groothoeklens
Statief
Filters; grijsverloopfilter en polarisatiefilter

Inclusief:
- extra grote bus met genoeg ruimte voor dat deel van Yellowstone dat vrij toegankelijk is
- drie dagen met een speciale extra grote snowcoach dat in zijn geheel voor ons gehuurd is, zodat we in eigen tempo kunnen verkennen en fotograferen.
- fotografische begeleiding en ondersteuning in het veld
- lunchpakketten zodat we onze tijd in het park optimaal kunnen benutten
- hotelovernachtingen en ontbijt (op basis van het delen van een tweepersoonskamer)
- transfers van en naar het vliegveld
- kledingadvies


Exclusief:
- internationale vlucht naar Bozeman, Montana ( geschatte kosten 800/900 euro)
- diner en drankjes, hiermee blijft de kleine beurs/eter bespaard.
- persoonlijke uitgaven
- fooien gidsen snowcoaches
- ESTA

Minimum aantal deelnemers is zes.
Maximum aantal deelnemers is acht.


Heeft u een vraag? Vul het onderstaand formulier in en ik neem z.s.m. contact met u op.

Naam: *
Email: *
Telefoon:
Onderwerp: *
Uw vraag:

  * Verplicht veld

Garantiefonds Klimaatneutraal SPOTS Nature First VvKR
VvKR logo